oleh Maurice Leblanc

terjemahan oleh Fatimah Rodhiah Mohd Yusof, Nuraina Akmal Misman

ISBN: 978-967-369-754-0

Muka Surat: 424

Saiz: 4.5"x7.25"

Tarikh Terbit: Oct 2023

Harga: RM 28.00 / RM 31.00

Kongsi

Seorang veteran tentera yang tempang, Kapten Patrice Belval menemui cintanya apabila bertemu Coralie, seorang jururawat yang telah menyelamatkannya. Bagaimanapun, percintaan mereka bertukar menjadi penuh bahaya apabila nyawa Coralie terancam, membuatkan Kapten Belval bersama-sama tujuh askar kudungnya menjadi pelindung kepada jururawat itu.

Tanpa disangka, Coralie terperangkap di tengah-tengah pertelingkahan satu organisasi rahsia yang berebutkan sejumlah emas yang sangat banyak. Tragedi berlaku. Pembunuhan demi pembunuhan. Dan lebih banyak misteri timbul. Tambah membingungkan, ada kaitan rahsia yang tidak disedari dalam hubungan Kapten Belval dan Coralie, pertalian yang telah pun mengikat mereka sedari zaman kanak-kanak. Namun, mereka berdua tiada memori tentangnya.

Apakah perkaitan pasangan ini dengan sejumlah emas tersebut? Dapatkah mereka menghindari kematian yang sentiasa mengintai di segenap penjuru? Hanya seorang yang dapat merungkaikan kekusutan ini, dan menyelamatkan mereka – Arsène Lupin!