oleh Sri Rahayu Mohd Yusop

ISBN: 978-967-369-695-6

Muka Surat: 416

Saiz: 4.5"x7.25"

Tarikh Terbit: Jun 2023

Harga: RM 29.00 / RM 32.00

Beli Versi Ebook
 
Kongsi

Daxia, srikandi dari desa aman Chunqing terpaksa kembali ke medan perang apabila kampung halamannya diancam oleh anasir yang dia tidak pernah tahu wujud di alam buana. Tugasannya kali ini mempertemukan Daxia kembali dengan Kesturi, pahlawan dari Benua Hujan yang berada dalam misi diplomatik antara kerajaan Xilia dengan kerajaan Pancakara.

Kesturi, pahlawan kerajaan Pancakara terhutang budi dengan Daxia, panglima perang yang pernah bekerjasama dengannya dalam misi menghapuskan lanun di perairan kidul kerajaan Xilia. Dengan kesetiaan sebagai pegangan hidupnya, Kesturi tidak bersedia untuk menghadapi hakikat pengkhianatan yang membawanya ke Benua Timur Jauh.

Pertembungan Daxia dan Kesturi membawa pahlawan dua benua ini kepada punca malapetaka yang bakal menimpa Chunqing yang jika gagal dibendung akan memusnahkan tamadun manusia.

Sedang dua benua bakal bergolak dengan bencana, Sula, Perdita, Hassid, nakhoda muda Jaivad dan anak kapal al-Buraq pula sedang belayar terus ke rahang malapetaka di Benua Timur Jauh.