oleh Khairul Nizam Khairani

ISBN: 978-967-369-786-1

Muka Surat: 136

Saiz: 4.5"x7.25"

Tarikh Terbit: Feb 2024

Harga: RM 12.00 / RM 14.00

Beli Versi Ebook
 
Kongsi

“Tangga itu diperbuat daripada tulang manusia yang lahir pada 29 Februari dan akan dimasukkan ke dalam lubang yang digali tadi. Dengan tangga itu, dia boleh turun ke alam kematian dan mendapatkan anaknya serta kembali semula ke alam nyata,” cerita Hakimi.

29 Februari adalah tarikh penting buat Fahmi kerana itu adalah tarikh hari lahirnya. Fahmi berpindah ke sekolah baru dan menginap di asrama. Namun, dia mendapat cerita yang kurang enak daripada seniornya, Ikhwan yang mengatakan terdapat sumpahan di sekolah tersebut. Pada setiap tahun lompat, akan muncul roh seorang wanita yang akan menculik pelajar yang lahir pada tarikh 29 Februari untuk dijadikan korban bagi mendapatkan semula anaknya yang telah mati di bangunan asrama lama berhampiran.

Fahmi tidak mempercayai cerita itu sehinggalah dia dikatakan sering bercakap seorang diri oleh para senior dan rakan-rakannya. Mereka mengatakan wanita tukang cuci asrama yang selalu berbual dengannya itu tidak wujud! Ikhwan khuatir roh wanita yang suka menculik pelajar yang lahir pada 29 Februari telah menanda Fahmi untuk dijadikan korban seterusnya. Apakah benar apa yang dikatakan Ikhwan? Dapatkah Fahmi melepaskan diri daripada roh wanita itu?

* * *

Kisah yang berlaku dalam buku ini mungkin pernah benar-benar berlaku terhadap kawan kepada kawan kita, atau sepupu kepada kawan kepada kawan kita. Yakinlah, alam ghaib itu wujud. Ia sentiasa menjadi misteri kepada kita, dan rahsia kepada orang-orang yang dianugerahkan Tuhan untuk melihatnya.